Крис Бъмстед от Канада е настоящият носител на титлата Мистър Олимпия

...
Крис Бъмстед от Канада е настоящият носител на титлата Мистър Олимпия
Коментари Харесай

Как Мистър Олимпия спечели милионите си

Крис Бъмстед от Канада е актуалният притежател на купата Мистър Олимпия за класическа физика. Канадският професионален културист съумя да се наложи и в обществените мрежи, макар че е единствено на 27 години. Той има зашеметяващите 12 милиона почитатели в Instagram и 2.58 милиона клиенти на канала му в YouTube. Много хора имат вяра, че той е най-хубавият типичен културист, който това потомство в миналото е виждало.

Бъмстед, който завоюва положително положение, има голям брой източници на приходи заради обстоятелството, че въздействието му се простира оттатък света на бодибилдинга. От The Richest вършат изчерпателен обзор на приходите на един един от най-богатите културисти. Смята се, че нетната стойност на положението му възлиза сред 5 и 6 милиона $, макар че е допустимо да е доста по-висока. Нека да разгледаме по какъв начин Крис Бъмстед всъщност прави милионите си.

Пътят до Мистър Олимпия

Бъмстед, който е роден в Отава, Онтарио, прекарва детството си, участвайки в огромно многообразие от спортни занимания. Той се оправя чудесно в редица добре познати спортове, в това число футбол, баскетбол и бейзбол. Когато е на 14 години стартира да посещава и фитнес, за да тренира с тежести, като спомагателна подготовка за спорта, който обича. Това е началото на неговия път към културизма.

От този миг нататък ентусиазмът му за повдигане на тежести единствено се ускорява. Иен Валиер, различен канадски спортист, разпознава неговия капацитет и го наставлява на първото му професионално съревнование през 2016 година, което се провежда на IFBB North American Championships. В резултат на срещата с Валиер неговият възторг към бодибилдинга нараства неимоверно. Бъмстед печели първия си професионален шампионат и се залавя да сътвори своя профил в обществените мрежи. 

През 2017 година се състезава в събитията Classic Physique на IFBB Pittsburgh Pro и Toronto Pro и печели и двете надпревари. През същата година за първи път взе участие и в Мистър Олимпия, като в последна сметка се класира втори. Във втория си опит повтаря представянето си от 2017 година

2018 означи годината, в която той печели състезанието Мистър Олимпия  за класическата физика за първи път. Победата му в Мистър Олимпия затвърждава позицията му на професионален бодибилдър от най-високо равнище и го изстрелва в челните редици на признанието във фитнес промишлеността. Важно е да се означи, че купата Мистър Олимпия е необятно считана за едно от най-престижните оценки в спорта културизъм.

Изграждане на печеливш поток от доходи

Както към този момент споменахме от 2017 година Бъмстед два пъти се класира в челната тройка на състезанието Мистър Олимпия. Второто място му носи сумата от 8000 $ през 2017 година и 2018 година от формалния награден фонд. А Бъмстед излиза победител във всяко от последните три издания на надпреварата. Всеки от триумфите му през 2019 и 2020 година му носи общо 30 000 $ от наградния фонд.

Размерът на паричните награди от Мистър Олимпия се усилва през 2021 година и в последна сметка той прибира 50 000 $. По-голямата част от приходите на Бъмстед обаче идват от другите инициативи, в които взе участие. Той е известен YouTuber. Качва видеоклипове, в които разисква метода си на живот, показва режимите си на образование, дава уроци и споделя вдъхновяващи фрагменти.

Според оценките на Social Blade месечният му приход от платформата е някъде от порядъка на 3 700 долара и 58 600 $. Бъмстед е и извънредно сполучлив бизнесмен, който ръководи два бизнеса. Единият е линия за облекла, известна като Cbum fitness, а другият е марка за хранителни добавки, позната като Raw Nutrition. 

Оценките по отношение на приходите от неговите бизнес инициативи са сложни за правене, само че съдейки по броя на продажбите и равнището на интерес към платформите на Бънстет, наподобява се оправя повече от добре. Канадски бодибилдър се слави и с отличното си партньорство с известни марки хранителни добавки, от които печели не дребна сума.

Включване в други доходоносни бизнес инициативи

Крис старателно се занимава и с предприемачество в допълнение към работата си като културист. Той постоянно употребява паричните награди, които печели, с цел да прави вложения и да започва нови компании. Редица известни компании в региона на здравето и уелнеса, като Jacked Factory и Revive MD, са измежду спонсорите му.

Най-новото му бизнес начинание е приложение за поддържане на здравето и благосъстоянието, наречено . Приложението дава на потребителите индивидуализирана диета и рутинни действия, които са съобразени с техните характерни фитнес цели и настоящи равнища на подготовка. 

Крис, сходно на по-голямата част от професионалните спортисти, има дълъг лист от други източници на приходи. Културизмът способства с респектиращ % към приходите му, само че това е единствено върхът на айсберга за него във финансово отношение.

Както при доста други известни персони, по-голямата част от чистата му стойност идва от неговия бизнес, спонсорски партньорства и доходи от реклама. Както припомнят и от The Richest, би трябвало да имаме предвид, че цифрата, която съставлява формалната чистата стойност на Крис Бъмстед, е единствено приблизителна. Диапазонът от 5-6 милиона $ е реалистична, само че консервативна оценка на общия приход, който евентуално е доста повече от това.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР